Η κλινική

Η κτηνιατρική κλινική είναι άριστα εξοπλισμένη ώστε να παρέχει υπηρεσίες πρώτης και δεύτερης γνώμης, με εξειδίκευση στην απλή και επεμβατική διαγνωστική απεικόνιση, τόσο για διαγνωστικούς όσο και για θεραπευτικούς σκοπούς (απλή και επεμβατική υπερηχοτομογραφία, ψηφιακή ακτινογραφία), και με ιδιαίτερη έμφαση στην καρδιολογία, την ογκολογία και τη χειρουργική των μαλακών ιστών. Το χειρουργείο διαθέτει αναισθητική συσκευή με πτητικά αέρια και αναπνευστήρα, καπνογράφο, οξύμετρο, πιεσόμετρο και καρδιογράφο για τον συνεχή έλεγχο των ζωτικών λειτουργιών κατά τη διάρκεια της αναισθησίας, διαθερμία και αναρρόφηση.

Η νοσηλεία γίνεται στις καλύτερες δυνατές συνθήκες με στόχο μας την καλύτερη και γρηγορότερη ανάρρωση του ζώου. Το νοσηλευτήριο είναι εξοπλισμένο με άνετες μεταλλικές συστοιχίες κλωβών, παροχή οξυγόνου και αντλίες έγχυσης ορού και φαρμάκων.

Το μικροβιολογικό εργαστήριο διαθέτει βιοχημικό, αιματολογικό και ορμονολογικό αναλυτή για την άμεση διενέργεια εντός της κλινικής των απαραίτητων αιματολογικών εξετάσεων, ενώ συνεργαζόμαστε και με τα μεγαλύτερα εργαστήρια τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Το απεικονιστικό εργαστήριο διαθέτει ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα και υψηλής ευκρίνειας υπερηχογράφους για τη διενέργεια και των πλέον απαιτητικών απεικονιστικών εξετάσεων τόσο για διαγνωστικούς σκοπούς (π.χ με τη χρήση σκιαγραφικών ουσιών) όσο και για την άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων με επεμβατικές τεχνικές όπως περικαρδιοκέντηση, παρακέντηση αποστημάτων προστάτη, λήψη βιοβιών.

Υπεύθυνοι κτηνίατροι είναι ο Γιώργος Αρβανίτης και η Λήδα Μανωλέσσου.